#ISTANDWITHCEU

# I S T A N D W I T H C E U

A fenyegetettség rombol

A felsőoktatási törvény tervezett átalakítása megalapozottan váltja ki a fenyegetettség érzését, amit egyre többen szóvá tesznek.

A CEU fontos része a hazai felsőoktatásnak. A magyar és külföldi oktatók, kutatók és hallgatók aktív tagjai a magyarországi és nemzetközi szakmai közéletnek, a CEU meghatározó központja a magyar tudományosságnak.

Az intézmény ellehetetlenülése és esetleges megszűnése nemcsak az intézmény oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak lenne veszteség, hanem mindannyiunknak, különösképpen a hazai tudományos szakmai műhelyeknek.

A szolidaritásunkat szeretnénk kifejezni, segítségünket felajánlani ahhoz, hogy a CEU-ra és a hazai tudományosságra irányuló fenyegetettség elháruljon.

BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék

Threat is destructive 

The consequences of the planned reform of the Higher Education Act have triggered a sense of threat that more and more people have expressed. 

The Central European University (CEU) is a significant part of the Hungarian higher education. The Hungarian and foreign lecturers, researchers and students are active members of the national and international professional scene, and Central European University is a dominant center in Hungarian scientific life.

Restricting the operating conditions of the institution or its possible closing would be a loss not only for lecturers, researchers and students of CEU, but for all of us, especially the domestic professional scientific community. 

We want to express our solidarity with the CEU community, and to offer our help to end the threat to CEU and the domestic scientific life.

BME Department of Sociology and Communication

 

kontakt: Tófalvy Tamás tamastofalvy@gmail.com

 

contact: Tamás Tófalvy tamastofalvy@gmail.com