Nádasi Eszter, egyetemi tanársegéd

 
A BME Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskolájának harmadéves hallgatója. Az alapképzést a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán végezte, kommunikáció és médiatudomány képzésen, nyomtatott sajtó szakirányon. Első mesterdiplomáját a BME kommunikáció és médiatudomány szakon szerezte, kulturális iparágak szakirányon. Ezt követően elvégezte a Central European University Gender Studies M.A. képzését. A 2014/2015-ös tanévben a Rézler Gyula Alapítvány ösztöndíjasaként az orvosi ismeretterjesztés gyakorlatairól írt tanulmányt. Az őszi félévben egy ösztöndíjprogram keretében a nők helyzetét kutatja a tudományos életben.
 
Kutatási területe: Gender és Cultural Studies, tudománykommunikáció, bioetika, az orvostudomány filozófiája, poszthumanista elméletek, STS.
 
Oktatott tárgyak: a Szociológia és Kommunikáció Tanszéken „Kultúraszociológia”, illetve „Társadalmi és Vizuális Kommunikáció’ kurzust tart,  utóbbit angol nyelven. A Filozófia és Tudománytörténet Tanszéken a „Gólem- Esettanulmányok a modern technológia történetéből” című tárgyat oktatja.  
 
Elérhetőség: eszter.nadasi [at] filozofia.bme.hu
 
Fogadóóra: hétfő 16:30-17:30 (előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben)